28 november 2015, oefencentrum Crailo (bedankt voor de foto René!)

Henk-Wiggert

Ik ben geboren op 11 januari 1975 en mijn hele leven al woonachtig op het voormalig eiland Wieringen in de kop van Noord Holland. Eens een Wieringer, altijd een Wieringer zeggen wij hier. Vergelijk het maar met Volendam... één voor allen en allen voor één. Ons kent ons. Meestal een voordeel, soms een nadeel.. als je rare dingen uitspookt bijvoorbeeld..

Na mijn lagere schooltijd op de Alvitloschool (nu OBS De Kei) te Hippolytushoef en mijn middelbare schooltijd (HAVO) op RSG Wiringherlant te Wieringerwerf, ben ik naar Amsterdam vertrokken om mijn diploma op het Grafisch Lyceum te behalen. Dat is een paplepel dingetje.. mijn vader had een drukkerij op Wieringen..niet gedwongen, maar achteraf gezien misschien een (te) makkelijk keuze... of toch niet... In 1996 ben ik bij het familiebedrijf in dienst gekomen en heb het bedrijf in 2008 overgenomen. Kijk er maar eens! www.burghout.nl

 

Sylke Karijn

Alleenstaande moeder van Henk-Wiggert (2006) 8 weken te vroeg geboren, maar inmiddels een heerlijke puber en Sylke Karijn (2009). Een grietje waar je niet omheen kunt. Je hoeft haar niks te vertellen, ze weet alles al ;-)

Hoe kom je dan bij de brandweer terecht?
Als ondernemer in een kleine gemeenschap ben je erg betrokken bij de ondernemingen om je heen. Ik zat in 2005 als lid bij de klankbordgroep voor jonge ondernemers van Rabobank Wieringerland. Daar zat ook Ed Raven, die een autoglasbedrijf runt. Met de klankbordgroep hadden we ook vaak bedrijfsbezoeken en toen Ed aan de beurt was kwamen we in de kazerne van Hippolytushoef terecht. Naast zijn bedrijf was hij ook vrijwilliger bij de blusgroep West-Wieringen. Toen ik de deur binnenstapte wist ik het al.. dit is het! Helaas zaten er bij West-Wieringen alleen maar mannen. Tijdens de rondleiding van Ed heb ik dat gezegd.. "Zo, mooi! jammer dat jullie geen vrouwen willen..." Een paar maanden later, toen Henk-Wiggert een maand of acht was belde Ed mij op. "Meende je dat? Dat je er wel bij wilt?" vroeg hij... "Ja natuurlijk" zei ik. "Oh, nou we hebben het er even over gehad, maar we denken dat jij er wel tussen past..." "Oh joh, nou dat is mooi, ik kom er aan..."

En zo kwam het dat ik in januari 2007 met de opleiding tot brandwacht ben begonnen. Ik deed de dagopleiding op zaterdag, wat inhield dat ik binnen een jaar klaar was en de dertiende maand heb gebruikt voor het diploma Hoofdbrandwacht.

Met mijn vrienden van blusgroep West-Wieringen verveel ik mij nooit!