Eindoefening IBGS NW4

Op zaterdag 19 maart werd er  een mooie eindoefening IBGS NW4 gehouden in Zaandam. Aan de oefening namen deel de SIE Zaanstreek Waterland en de SIE NHN, de BOE NHN en ZaWA, de bronbestrijdingscontainers van NHN en ZaWa, Een Peletons commandant en een AGS. Best druk op zo'n klein stukje incidentgebied!

Dat geeft meteen de kern van de zaak wel aan! Als je zoveel eenheden verwacht, zorg dan dat je werkgebied op een logische wijze wordt ingedeeld. Het verschil hierin was in de ochtend- en de middag sessie erg goed te zien. Daar waar in de ochtend alles op één hoop stond en er weinig rekening gehouden werd met 'werkcirkels', was het in de middag daarentegen een oase van rust. Dan heb je in het begin misschien wel iets meer tijd nodig om iedereen op de juiste plek te krijgen, maar dat win je uiteindelijk aan het eind van de inzet ruimschoots terug.

De leermomenten die er in de ochtend waren werden meteen goed opgepakt in de middag. De samenwerking tussen de regio's gaat steeds beter. We leren elkaar kennen en kunnen elkaar vinden in het veld. Dat maakt een band. Het was een geslaagde oefendag, met duidelijke, heldere leermomenten waar we direct mee aan het werk kunnen!